.

meniu orizontal

marți, martie 08, 2011

NUMĂRUL 666 DECODAT !

Motto:

Preceptele Torei sunt toate părţi şi ramificaţii ale secretului ceresc şi când toate sunt unite şi devin un întreg, toate se ridică spre a deveni o unitate. Secretul Tabernaculului aste acela că este compus din ramificaţii şi organe în secretul omului asemănător preceptelor Torei pentru că preceptele Torei sunt toate în secretul omului, care însemnă bărbat şi femeie, care este ZEIR ANPIN şi NUKVA. Când acestea se unesc, devin un întreg care este în secretul omului , CARE ESTE SECRETUL LUI YUD HEI VAV HEI SCRIS ÎN ÎNTREGIME CU LITERELE ALEPH, CARE REPREZINTĂ VALOAREA NUMERICĂ A LUI 'ADAM'. Dacă cineva care ar da la o parte chiar şi numai un precept al Torei, ar fi ca şi când ar diminua imaginea Credinţei, care este MALCHUT, PENTRU CĂ TOATE RAMIFICAŢIILE SUNT ÎMPREUNĂ ÎN SECRETUL OMULUI. De aceea totul se ridică (se adună) în secretul unităţii.

Trumah: 65- Tabernacul - mai mult decât cu zece cortine – vers 666- ZOHAR



În 1998 aveam să pun pe hârtie prima decodare tehnică a Bibliei, Coranului, Upanişadelor şi a altor texte cu ajutor geneticii în principal, concretizată în lucrarea „Programul Terra – De ce este Biblia neagră?”. Anii care au urmat, mi-au adus în faţă alte texte care, prin cursivitatea naraţiunii şi bogăţia de elemente tehnice, nu au făcut decât să confirme logica şi credibilitatea „Programului Terra”. Ideile s-au materializat în „Programul Terra - Un atentat extraterestru asupra omenirii” – Editura Conexiuni – 1999, 2001.

Cartea mea integrează textele vechi cu ştiinţele moderne, dar şi cu fenomenul OZN în complexitatea lui, cu paradoxurile istoriei antice şi contemporane, realizând o altfel de istorie a omului, neoficială, dar cu un răspuns mai adaptat şi mai coerent la întrebările cheie pe care ştiinţa oficială le ocoleşte.

Concluzia studiului meu este aceea că Terra este proprietatea unui complex de civilizaţii extraterestre. Civilizaţiile umane pasagere pe Terra, dezvoltate între două momente catastrofale induse de EI, sunt rezultatul unor programe de inginerie genetică practicate de fiinţe extraterestre. Apariţia lui Homo Sapiens acum circa 100.000 de ani, nu are nici o legătură cu presupuşii săi ascendenţi, ci strict cu fiinţe extraterestre ale căror programe sunt extrem de bine definite în textele vechi. Migraţia lui Homo Sapiens ... a fost una tehnologică cu nave de tip OZN, pe care Homo Sapiens le-a desenat prin peşteri. Homo de Neanderthal nu a dispărut în conflicul şi concurenţa cu Homo Sapiens, ci a fost exterminat tehnologic.

Conform cosmogoniilor şi majorităţii textelor vechi (Biblia, Coranul, Enuma Elish, Cartea Tibetană a Morţilor, Cartea egipteană a Morţilor, Tăbliţelor de lut sumeriene, asiriene, hitite, Popol Vuh, Upanişadelor, Baghavad-gitei, Ramayanei, etc), spaţiul apariţiei primului om este situat undeva în Galaxie, în zone nu departe de sistemul nostru solar. Majoritatea denumirilor de constelaţii vine din partea zeilor ce ne-au trimis textele vechi.

Acolo, nu departe de sistemul „nostru” solar, evoluţia naturală a formulei ADN a dus la apariţia primei fiinţe umanoide capabilă să producă mijloace tehnice şi ...în cele din urmă să practice ingineria genetică. Acel moment a adus primul eveniment important galactic: saltul tehnologic în terapiile genetice. Următorul eveniment important a constat în punerea în evidenţă a corpului spiritual şi a structurii sale energetice - eterice, care deţine informaţie genetică. Înţelegerea dualităţii materie-energie a fiinţei umane a stat la baza saltului tehnologic în terapiile genetice ale fiinţelor extraterestre şi stă de asemenea la baza înţelegerii textelor vechi. Aceeaşi înţelegere avansată a structurii energetico-materiale a fiinţei umane dezvoltă astăzi în lumea noastră ştiinţe noi: bioholografia cuantică, ingineria genetică cu undă genetică (Piotr Gariaev), fizica energiilor subtile, fizica undelor longitudinale (Tom Bearden) şi alte domenii revoluţionare. Astăzi, aceste ştiinţe noi despre care nu învăţăm în nici un curs şcolar sau universitar (ştiinţă confiscată, interzisă), postulează structura energetico-materială a fiinţei umane. Dacă fiinţa materială poate fi definită prin programul inclus în molecula ADN, fiinţa energetică aparţine unei structuri nu mai puţin complicate, definită prin ADN energetic informaţional, ce-şi are baza materială în însăşi molecula ADN , în aşa-zisul „gunoi” din ADN (Piotr Gariaev).

De la un astfel de nivel tehnologic, fiinţele umanoide galactice au imaginat o modalitate nouă de reproducere, asexuată, care pe lânga avantajele economice, asigură simplificarea formulei ADN cu fiecare şarjă de noi fiinţe şi o evolutie artificială, condusă. Modalitatea de reproducere a fiinţelor extraterestre constă în racordarea unui corp fizic produs în laborator la un corp spiritual compatibil genetic, obţinut în urma unor programe de inginerie genetică standardizate, desfăşurate pe diverse planete, printre care şi Terra. Această modalitate de reproducere este ieftină, un număr extrem de mic de fiinţe extraterestre – îngeri –zei (50-100) putând fi „mamă” şi „tată” unei întregi generaţii de indivizi extratereşti cu o anumită marcă genetică, produsă în limitele temporale ale unui program (4000-6000 de ani).

Practic, dintr-o formulă ADN iniţial extrem de complexă evoluată într-un timp galactic lung, greu de definit, "au explodat" o multitudine de variante ADN inteligente, s-au desprins ramuri - rase umanoide care, cu fiecare şarjă de fiinţe devin mai inteligente şi îşi simplifică formula ADN. Călătoria în timp, distorsiunile temporale, fac imposibilă chiar şi pentru EI ordonarea clară, stabilirea succesiunii cronologice a diverselor mărci ADN în timpul Galactic. Cu alte cuvinte, nici măcar EI nu sunt în stare să prezinte ordonat arborele genealogic al creaţiei, evoluţia artificială şi încrengătura fiinţelor extraterestre. Cosmogoniile lăsate de zei pământenilor, uşor de pătruns pentru noi astăzi, nu fac nici ele prea multă lumină în acest domeniu. Maiaşii însă, ne povestesc despre "ZEII NUMERE ÎNLĂNŢUIŢI ÎN MARELE TIMP". Aceste numere sunt codificări numerice de mărci genetice produse în diverse segmente temporale, imposibil de ordonat cronologic.

Terapiile genetice sunt mai uşor de aplicat unui număr redus de gene. De aceea, cu fiecare program, formula umanoidă ADN produsă a fost simplificată. De fapt, cea mai mare surpriza a Proiectului Genomul Uman (Human Genom Project) a fost găsirea unui număr de gene cu mult inferior celui preconizat, adică de circa 20.000 până la 25.000 de gene faţă de cele peste 100.000 de gene estimate iniţial (octombrie 2004). Organisme simple, cum ar fi viermii, depăşesc omul ca număr de gene. Textele vechi chiar asta ne explică – modalitatea în care fiinţe extraterestre au simplificat formula ADN a unor culturi umane, recoltabile în perioada antichităţii.
Programele de inginerie genetică au avut drept obiectiv crearea unor populatii caracterizate prin simplitate, puritate genetică.Terra a fost împărţită în zone geografice distincte în care fiecare dintre grupurile extraterestre implicate în Programul Terra au produs câte o marcă genetică după chipul şi asemănarea lor. Ansamblul legilor lăsate de zei şi textele scrise au conţinut fără excepţie, sub multiple forme, în toate zone geografice LEGEA NONHIBRIDARII sau, mai pe înţeles, intredicţia de amestec genetic cu alte neamuri sau chiar mai mult decât atât, a neamestecului familiilor (triburilor) unui popor – seminţie. Această lege, de departe cea mai importantă din toată antichitatea, a asigurat existenţa seriilor genetice cu puritate crescută, necesare programelor LOR.

Mărcile genetice produse de grupurile extraterestre – toate un fel de verişori genetici, deşi uşor diferite, aveau în mare cam aceeaşi hartă genetică până înainte de Potop. La reluarea programelor de inginerie genetică de după potop, supercivilizaţia care a inginerat genetic poporul evreu a făcut un salt în simplitate genetică şi s-a scindat genetic de restul de supercivilizaţii ce desfăşoară programe similare pe Terra.

Zeii evreilor le-au lăsat acestora Biblia, Zoharul şi multe alte texte vechi. Din aceste texte, tot evreul ştie că este diferit de restul lumii, dar nici unul dintre ei nu ar putea spune cu exactitate în ce constă diferenţa. Capitolul de faţă exact acest lucru îşi propune – definirea diferenţei dintre evrei şi restul lumii, prin aflarea semnificaţiei numărului 666.

Am subliniat mai devreme faptul că pentru decodarea textelor vechi şi evident a semnificaţiei numărului 666 sunt necesare cunoştinţe privind fizica energiilor subtile, structura energetică a fiinţei umane, genetică, etc. Numărul 666 apare în Biblie, carte care, din punct de vedere tehnic, este opera creatorilor poporului evreu. Ani de-a rândul am aşteptat ca tehnica modernă să poată da răspunsul la întrebarea: Ce reprezintă 666? Aşteptările au fost deşarte, căci răspunsul nu este unul chiar atât de tehnic, ci unul ce ţine mai mult de perspicacitate şi în principal de informaţie. Răspunsul nu este unul direct, ci unul ascuns precum acul în carul cu fân în cele 23 de volume ale Zoharului, unul ce nesesită cunoaştere în câteva domenii adiacente textelor vechi.

Şi acum să trecem în miezul problemei. 
Din "Apocalipsa -13" aflăm:

16. Şi ea (fiara) îi sileste pe toti, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogati şi pe cei saraci şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte ,
17. Încât nimeni să nu poată cumpara sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică, numele fiarei sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

Părerea mea este că pista relaţionării codului numeric 666 cu anumite persoane - oameni, este greşită. Codul 666 este "număr de om", oricare ar fi el, însă, compatibil genetic cu creatorii programelor de inginerie genetică din afara spaţiului evreu. 666 reprezintă o structură genetică cunoscută de mii de ani, din momentul scindarii evolutiei genetice a programelor de inginerie genetică, respectiv al conflictului dintre aşa-zişii Dumnezeu si Satana.

Să vedem dacă avem priceperea necesară să socotim numărul!... Cu ce se ocupă oare programele zeilor? Ce rost au ele? Totul este creat pentru perpetuarea şi perfecţionarea genetică a speciilor extra/intraterestre.Textele vechi operează cu fiinţa energetică, şi nu cu cea somatică, fizică.Toate analizele de fineţe asupra omului se fac asupra structurii fiinţei energetice. ”Numărul de om” este un număr de fiinţă energetică şi nu are nici o legătură cu ADN-ul somatic, ci exclusiv cu ADN-ul energetic informaţional ADN-EI.


Anatomia energetică a fiinţei umane se regăseşte în diverse texte vechi, principala zonă de provenienţă a informaţiilor fiind medicina orientală, în special acupunctura şi ZOHARUL.
Scheletul de bază al corpului energetic este reprezentat de 14 meridiane principale. Dintre acestea, douăsprezece sunt pereche-situate bilateral, iar două sunt situate pe linia care împarte corpul în două jumătăţi atât anterior cât şi posterior (meridianele Ren Mai şi Du Mai). Racordul dintre corpul fizic şi fiinţa energetică este extrem de intim, ADN-ul material şi „oglinda” lui – ADN-ul energetic informaţional, se întrepătrund în fiinţa energetică om.


De-a lungul meridianelor principale sunt înşirate punctele de acupunctură, veritabile porţi somato-energetice, în număr de 361, adică 52 de puncte mediane situate pe cele două meridiane centrale, care realizează împreună un veritabil canal central de energie, la care se adaugă 309 puncte cu locaţie dublă bilateral stânga-dreapă.De fapt, în total vor fi 309x2+52=618+52=670 de puncte.

Şapte dintre punctele de acupunctură situate pe linia mediană corespund unui număr de 7 (6 după alte şcoli)chakre energetice primare - veritabili centri energetici primari de control al fiziologiei corpului somatic, aflaţi în relaţie directă cu glandele endocrine.


Tehnica modernă reuşeşte să pună în evidenţă meridianele şi punctele de acupunctură. Cel mai spectaculos moment al acestor căutări consider că este tehnica de punere în evidenţă a meridianelor principale de acupunctură cu radionuclizi – Techneţiu radioactiv. Tehnica există din 1984 şi a fost imaginată în România de dr. Bâgu Virgiliu de la Galaţi.

Proprietăţile fizico-chimice ale punctelor de acupunctură au permis evidenţierea, reidentificarea şi înţelegerea la nivelul tehnicii actuale a ceea ce se întâmplă în punct.În principal, porţile somato-energetice se diferenţiază de punctele indiferente ale pielii prin: potenţiale electrice crescute - până la 300mV; valori mari ale capacităţii electrice – până la 1 mF;- rezistenţă electrică scăzută – 20-250 mW; respiraţie cutanată crescută evidenţiabilă prin emisie crescută de bioxid de carbon; temperatură locală mai mare; emisie fotonică crescută de 1,5 ori faţă de punctele indiferente (ştim că anticii au “văzut” energia „băltind” în punctele de acupunctură); emisie de semnale sonice cu frecvenţa de 2-15 Hz.

Sistemul energetic este în continuă activitate, iar nivelul acesteia este în funcţie de integrarea în mediu, de starea de sănătate. Boala modifică fiziologia şi morfologia punctului care suferă variaţii de dimensiune (se deschide sau se închide) şi de caracteristici fizice enunţate mai sus.

Datele privind localizarea şi prezenţa punctelor în diverse texte vechi nu sunt unitare de la zonă la zonă geografică. În primul rând, deşi acupunctura s-a practicat în antichitate la scară largă de la Orientul Îndepărtat şi până la Egipt, Dacia, instrucţiunile de predare ale acupuncturii au fost diferite, dar chiar şi hărţile energetice au diferit mai mult sau mai puţin. Clasic, se consideră că şcoala chineză a fost prima, dar la fel se pot lăuda şi japonezii, coreenii sau vietnamezii. La fiecare dintre aceste popoare există mai multe şcoli.

Lumea occidentală s-a lămurit cu greu că medicina energetică orientală – acupunctura - funcţionează la fel de bine ca şi medicina somatică occidentală. În acord cu absurdul timpurilor pe care le trăim, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) acceptă metoda de tratament, dar s-a sesizat cu privire la metode şi la existenţa diferenţelor dintre hărţile chinezeşi, japoneze, coreene etc. Diferenţele principale dintre şcoli se referă mai ales la punctele situate bilateral, în afara canalului central format de meridianele centrale. Aceste două meridiane principale mediane conţin pentru toate rasele orientale 52 de puncte.Variaţia punctelor bilaterale este de la 309x2=618, la 313x2=626. Variaţia numărului total de puncte a fost de la minim 618+52=670, până la minim 626+52= 678. De aceea, reprezentanţi ai diferitelor şcoli de acupunctură din Coreea de Sud, Japonia şi China au început în 1980, sub auspiciile OMS, un program de standardizare a locaţiei şi denumirii punctelor de acupunctură. În 2005 s-au întâlnit în Filipine  pentru a evalua rezultatele.
Rezultatele preliminare au constat printre altele în admiterea că harta umană conţine 14 meridiane principale de acupunctură cu 361 de puncte. Totuşi, locaţia a 92 de puncte dintre cele 361 a fost pusă sub semnul incertitudinii, a discuţiilor aprinse. În final, s-a ajuns la un consens asupra locaţiei a 77 de puncte dintre cele 92, 15 puncte fiind în continuare în dispută.
OMS le-a trasat, ca o sarcină de partid, încheierea discuţiilor privind cele 15 puncte până în 2006. Aberaţie mai mare nici că se poate... Este ca şi cum OMS ar vrea să standardizeze culoarea pielii sau forma ochilor tuturor locuitorilor planetei. Gândirea lor materialistă nu poate accepta că pe lângă diferenţe somatice, rasele mai au şi diferenţe în structura energetică.

Diferenţele somatice dintre rase nu sunt decât expresia vizibilă a diferenţelor structurale genetice dintre ele; structura „invizibilă” a fiinţei urmează şi ea diferenţele structurale rasiale. Diferenţele de hărţi energetice exprimă diferenţele genetice dintre chinezi, care nici ei nu sunt unitari genetic, japonezi, coreeni, vietnamezi, etc.







Nivelul energetic al omului, energia informaţională a ADN a revenit în actualitate în ultimii ani.
Astfel, în 2006, am venit în contact cu cercetările lui Piotr P. Gariaev, doctor în ştiinţe medicale, Academician al Acedemiei de Ştiinţe Naturale, Medicale şi Tehnice a Rusiei. Conform Doctorului P. Gariaev:
Un organism are nevoie de două programe genetice. Primul este unul geometric, schematic, morfologic, adică se referă la cum arată fiinţa. Al doilea program este sub forma unui text plin de înţelesuri care conţine instrucţiuni şi explicaţii referitoare la cum să folosim primul program. Aceste programe sunt conţinute în molecula de ADN sub formă de „benzi ADN video” care sunt folosite de aparatul genetic ce acţionează ca un biocomputer. Când biocomputerul citeşte aceste videobenzi, lumina şi sunetul par să fie cele ce constituie programul film al dezvoltării organismului. Când organismul şi-a terminat creşterea, dezvoltarea, este complet, filmul se termină. Atunci începe un alt film care conţine instrucţiuni despre cum să menţinem organismul pentru o perioadă de timp îndelungată.”
Din cartea mea, pe care tocmai presupun că aţi parcurs-o, se pot desprinde idei identice cu cele ale lui Gariaev.
Gariaev are însă reputaţia ştiinţifică şi meritul de-a le fi sintetizat în forma de mai jos. De aceea, voi numi postulatele de mai jos, “ postulatele Gariaev”.

“1.Toate substanţele vii conţin două tipuri de substanţe: cea materială şi cea energetico-informaţională sau subtilă.
2. Proprietarea principală care distinge energia informaţională (EI) şi câmpul ei corespunzător de toate celelalte substanţe şi câmpuri cunoscute este aceea că EI este omniprezentă, adică este prezentă simultan în fiecare punct din spaţiu în lumea noastră tridimensională. Aceasta înseamnă că distanţa între EI şi oricare alte două obiecte materiale în lumea noastră este mereu zero, indiferent cât de departe se află cele două obiecte unul de celălalt.
3. În acord cu primul postulat, considerăm că în fiecare organism viu există două nivele: unul material şi un altul subtil –energia informaţională.
4. Cele două nivele ale unui organism sunt legate în mod intim unul de celălalt, se influenţează unul pe celălalt şi fiecare reflectă starea celuilalt. Mai mult decât atât, energia informaţională este nivelul de comandă.
5. Definim viaţa ca schimbul dinamic de energie şi informaţie între organismul fizic şi energia informaţională, între corpul fizic şi cel subtil.

Principiile de bază ale undelor genetice.
1.Aşa-zisul 98% gunoi genetic din ADN nu este decât un supercod ce are un nivel cu mult mai avansat, superior faţă de codul ARN şi al sintezei de proteine. Acest nivel înalt este nivelul undă.
2. Genomul este un cod cvasi-inteligent.
3.Funcţia nivelului undă al codului genetic există pentru a programa organizarea spaţio-temporală a fiinţei umane.

În mod tradiţional, geneticienii vorbesc despre ADN, ARN, proteine, limbaj, texte. Structurile limbajului standard al genomului la nivelul material al genomului sunt reprezentate de literele chimice din ADN care ocupă 2% din codul ADN. În undele genetice, textele sunt realizate la nivel material sub forma unor sofisticate holograme dinamice (holograme-gene) în cristalele lichide ale continuumului cromozomial.
Terminologia de holograme-gene este ca o rezultantă a interferenţei dintre înregistrările de modificări de structură a apei intracelulare determinate de acţiunea radiaţiei luminii şi a sunetului emis de cromozomi şi transmisa la celulele înconjurătoare informându-le asupra stării celulei emitente la un moment dat. O astfel de operaţiune este realizată de fiecare celulă în parte în întreg corpul. Prin aceasta, miliarde de celule formează un câmp de energie informaţională care funcţionează ca un bio-computer de unde ADN. Acest biocomputer procesează în timp real informaţia despre procesele metabolice din fiecare celulă.
O altă categorie de informaţie bio-holografică este de natură morfologică şi aceasta este fixă pentru fiecare organism în parte şi este moştenită.
Geneticienii şi biologii folosesc metaforic o analogie între limbaj şi AND pentru a explica modul în care funcţionează aparatul genetic.

Pentru fiinţa umană, aparatul genetic este constituit din 46 de cromozomi aflaţi în nucleul celular comparaţi cu 46 de volume cărţi. Fiecare carte conţine un text cu instrucţiuni despre cum este construit organismul care constă în propoziţii (fragment ADN) construite din cuvinte (gene). Fiecare cuvânt – genă este constituit din 4 litere (litere chimice A-T, C-G), iar alfabetul genetic conţine numai 4 litere.
În esenţă, aparatul genetic funcţionează astfel. Textul scris în limbaj ADN este translatat iniţial în limbaj ARN şi apoi în limbajul proteinelor. Excluzând apa, proteinele reprezintă principalul constituent al organismului. Proteinele au două funcţii importante în organism: metabolizează substanţele pe care le ingerăm şi participă la morfogeneză, adică la organizarea spaţio-temporală a organismului.
Aceste texte descrise mai sus reprezintă numai circa 2% din ADN şi sunt materie şi numai materie ca şi o carte fizică.... şi din punctul de vedere al geneticienilor, analogia moleculei ADN cu o carte se termină aici.
Biocomputerul undă ADN este un sistem cvasi-inteligent care operează cu propriul său limbaj, asemănător cu limbajul uman. Suntem abia la începulul înţelegerii acestui limbaj şi a relaţiei sale cu limbajul uman despre care vorbim în mod curent. De aceea, în grupul Gariaev au fost incluşi lingvişti.”
Lingvistica este ştiinta care studiază structura limbilor. Lingviştii studiază nu numai limbile naturale dezvoltate în diverse culturi şi ţări dar şi limbile artificiale folosite de exemplu în programarea computerelor care au fost dezvoltate in ultimele zeci de ani. Ei analizează semantica cuvintelor (sensul, înţelesul lor), regulile gramaticale prin care cuvintele formează propoziţii, iar acestea fraze.Structurile lingvistice de la nivelul genomului pot fi comparate cu vorbirea adevărată, constau în adevărate texte. Prin aceasta, înţelegem faptul că decizii cvasi-inteligente sunt luate permanent în ceea ce priveşte reglajul de funţie şi structură ale organismului şi părţilor sale componente.
Ideea este aceea că toate limbile au structuri fundamentale asemănătoare. Este posibil să aranjezi structura codului genetic în relaţie directă cu fiecare limbă existentă. Această descoperire – supoziţie este GENIALĂ, pentru că ne dă o altă dimensiune asupra mitului despărţirii limbilor pământului în turnul Babilonului de către zei.
Cartea care este în total acord cu studii le lui Gariaev este Zoharul.
…Cuvintele Torei includ semnificaţia literară a textului, discursuri de predici, sugestii care fac aluzie la înţelepciune, valori numerice, secrete ascunse, unul peste altul, imperfecte şi aprobate (adevărate), necurate şi curate şi interzise şi permisibile. De aici înainte, ramurile se extind în fiecare direcţie. …(Balak: 28 - „Atunci când vei asalta un oraş timp de multe zile” Versul 314).

În toamna anului 2004 .... foarte târziu (dar mai bine decât niciodată), am început să citesc Zoharul. Această lucrare apărută pe piaţa textelor vechi cred – odată cu Biblia, este o explicaţie tehnică extrem de avansată a Torei (primelor cinci capitole ale Bibliei). Este cartea de bază a cabalei, carte din care se pare că nimeni nu a înţeles nimic până acum sau mai bine zis fiecare a înţeles ce vrea, susţinând că de fapt a înţeles pe ici, pe colo câte ceva... Se spune despre Zohar că ” a fost pecetluită imediat după ce a fost scrisă şi încuiată cu o mie de lacăte ” (Eli Vinokor). E… cam aşa este. Părerea mea este că Zoharul, aşa-zisa carte a splendorii, a înţelepciunii, a forţei spirituale, nu este decât un cod mai greu de descifrat din punct de vedere tehnic, dar care astăzi este aproape complet decodificabil.

Iată mai întâi o scurtă istorie a acestei cărţi cu mult deosebită de tot ce s-a scris pe Terra în toată istoria noastră cunoscută. Se spune că a fost scrisă într-o peşteră din Muntele Meron din Galilea – Israel la jumătatea secolului II al erei noastre. Autorii - zic eu aparenţi, ar fi fost Rabi Şimon Bar Iohai şi fiul său Elazar, care au stat în peşteră timp de 13 ani alături de alţi teoretic iniţiatori ai cabalei.Conform cărţii, Rabi Simon a dictat cartea, Rabi Aba a scris, Rabi Elayar, fiul lui Şimon, a învăţat-o pe de rost, iar ceilalţi însoţitori au repetat în gând… Povestea lor este condimentată evident cu dramatism – au stat ascunşi de autoritatea romană, scriau noaptea, n-aveau nici computer, nici electricitate, nici corector, dar nici cenzor, nici … nimic, ci doar idei şi plăcerea de-a scrie o carte cu care să-şi piardă timpul liber preţios nu numai Toni Victor Moldovan, ci şi o grămadă importantă de alţi înaintaşi care au sperat că vor înţelege câte ceva până la urmă. Speranţe deşarte, căci mai toţi s-au limitat să atribuie Zoharului o valoare spirituală nemaiîntălnită, nemaiauzită, şi cu asta cam basta…

Mă întorc la drumul istoric al cărţii care se pare că a cam dispărut până în secolul al paisprezecelea, când este descoperită de Rabi Moşe De Lion din Valadolid – Spania. Acesta nu prea înţelege nici el mare lucru din carte, care era să fie vândută mai târziu de văduva lui. Din acel moment istoric, cartea iese în lume fără să atragă o atenţie deosebită (am aproape certitudinea că o bună parte dintre dvs., cei ce citiţi aceste rânduri, nu ati auzit de ea).
Şi nici nu este de mirare ba mi se pare chiar normal să nu fi auzit de o carte din care oricum nimeni nu a înţeles mare lucru.
Este de departe cel mai greu text dintre toate şi am avut noroc să dau de el după ce am scris primele ediţii ale PT. De ce este greu? Daca aş fi început investigaţiile mele cu Zoharul, nu aş fi avut nici o şansă să pricep ceva. Zoharul se adresează celui care deja cunoaşte nu numai mecanismele de bază ale programului, ci are deja o înţelegere avansată asupra lui şi mai ales o cunoaştere bună asupra fiinţei energetice OM.

Scriam în ediţiile trecute ale PT că tradiţia ebraică vorbeste de şapte nivele de încodare a Bibliei, şapte nivele ce depind de dezvoltarea ştiinţelor. Zoharul este practic un decodor al Bibliei.
Sunt mulţi factori care amplifică dificultatea cărţii. În primul rând, am convingerea că şi această carte sau mai bine zis – această carte în mod special a fost implantată cu ajutorul unei tehnici de acurateţe maximă. Presupun că a fost pur şi simplu ataşată ca modul de informaţie unui embrion care mai târziu s-a numit Rabi Şimon Bai Iohai. De fapt, parcurgând cele 22 volume ce conţin câteva zeci de mii de versete (peste 16,000), este lesne de constatat după rabinii care poartă discuţiile ce fac obiectul Zoharului, că proiecţia lor temporală este pe parcursul perioadei biblice, ceea ce mă face să-mi pun întrebarea dacă nu cumva Zoharul a fost de fapt rescris în secolul al doilea.Oricum ar fi fost, cei (cel) care a scris Zoharul au avut de făcut o muncă titanică, mai ales că nu au înţeles nimic din ce au scris.

Spre deosebire de Biblie, în cazul Zoharului nu există traduceri mai vechi integrale, care să faciliteze înţelegerea sensului anumitor cuvinte. Traducerile succesive, apropiate în timp, ar putea avea darul de a facilita găsirea sensului exact al cuvântului din text. Anumite cuvinte - expresii ar putea să fi suferit schimbări majore de înţelegere, sens în timp. Am multe exemple de sensuri total diferite ale aceluiaşi cuvânt existent în daneză, în norvegiană şi în suedeză, limbi care au un trunchi comun, ceea ce ne spune că factorul timp poate acţiona în acest mod asupra limbii.
Avem o singură traducere integrală a Zoharului în limba engleză mai exact, din aramaică direct în engleza modernă. Dificultatea este maximă şi de aceea, uneori traducătorul ne oferă şi el variante, ce-i drept mult asemănătoare. Este în curs de traducere integrală o a doua variantă în limba engleză estimată a fi gata în 2010.
Am putea crede că o altă dificultate ar deriva din traducerea unei exprimări arhaice într-una modernă. Este un sâmbure de adevăr aici, dar adevărul cred că este şi mai ... dezavantajos pentru noi, cei care vrem să înţelegem. Fac o paranteză. Poate că unii dintre dvs. sunteţi deja familiarizaţi cu relatările privind oamenii în negru, ce ţin de fenomenul OZN. Pe scurt, mai ales prin anii 50-70, martorii fenomenului OZN, deţinători de dovezi materiale, filme, poze, etc, se trezeau acasă cu nişte indivizi ciudaţi îmbrăcaţi în negru, cu anatomie şi fizionomie mai puţin pământeană, călătorind în maşini demodate, care încercau să-i intimideze pe martori, cu scopul de-a limita informaţia privind fenomenul OZN şi tot ce ţine de el. Ei bine, aceşi indivizi, deşi pronunţau o engleză impecabilă fonetic, aveau mari probleme cu sintaxa, cu armonizarea acelei limbi engleze cu locul geografic. Mai simplu spus, cuvintele nu stăteau bine în frază... interesant, nu?
În traducerea Zoharului, se poate observă de multe ori că anumite fraze extrem de lungi au o sintaxă complicată, stâlcită, care nu cred că se datorează unei proaste traduceri, ci unei lipse de armonizare între sintaxa limbajului LOR şi cel al limbii aramaice. La acel nivel cred eu că se situează dizarmonia, şi nu la nivelul aramaică – limbă engleză. În multe dintre versete, deşi mesajul este relativ uşor de înţeles, eşti obligat să învârţi fraza pe toate părţile pentru a pune cuvintele în ordine.
Cu alte cuvinte, cred că dificultatea traducerii se datorează diferenţelor de construcţie, de topică a frazei existente între EI şi noi. Anumite modalităţi de abstractizare a unor noţiuni, de raportare a unor evenimente, sensuri, nuanţe unele faţă de altele, rămân tipice LOR şi greu de pătruns pentru noi.
În anii trecuţi, în ediţiile anterioare ale ”Programului Terra” afirmam că textele vechi în particular – Bibla, Coranul, Upanişadele, etc dar şi în general ca un tot unitar sunt jazz, adică sunt variaţiuni pe aceeaşi temă. În altă ordine de idei, am vorbit nu o dată despre caracterul holografic al textelor vechi în particular ca şi în general.
Zoharul conţine o multitudine de denumiri – noţiuni ce nu-şi au corespondent în lumea noastră. Ele sunt traduse ca atare din aramaică şi numai perspicacitatea ne ajută să definim acele noţiuni, să le găsim un corespondent, fie el chiar şi imaginar, dar logic. Fără cunoaşterea elementelor de program descrise de mine în ediţiile anterioare ale PT, fără a avea noţiuni de fizică a energiilor subtile, de medicină şi de anatomie energetică, pătrunderea Zoharului este imposibilă.
Zoharul parcurge relativ cronologic relatările Bibliei facând zeci de observaţii , despicând firul nu în patru, ci în zece.

Cea mai mare dificultate derivă din abundenţa unor termeni care, cel puţin la prima vedere, nu ştim ce ar putea defini, nu au nici un corespondent în viaţa noastră de zi cu zi şi nici măcar în tehnica de vârf, sau mai exact, nu au corespondent în nimic din ceea ce ştim sau credem că ştim. Unele denumiri sunt mai greu de pătruns, unele rămânând pentru mine chiar şi în acest moment un mister nedezlegat.... Şi totuşi, organizarea holografică a Zoharului face ca aceste noţiuni să fie reluate în atât de multe metafore, moduri de exprimare, situaţii, încât ghicitorile devin mai simple. Chiar Zoharul ne spune că ar conţine 3000 de versuri care metaforizează numai cele trei coloane energetice ale anatomiei umane. E, păi în trei mii de versete, ar fi cazul să ne dăm seama despre ce coloane este vorba.... Trebuie să recunosc cinstit că nici eu nu m-am prins decât după citirea a câtorva sute dintre cele 3000. Dar de ce m-am prins? Pentru că am cunoştinţe despre organizarea energetică a fiinţei umane, despre meridiane şi axe energetice. Altfel, m-aş fi uitat şi acum ca mâţa-n calendar.

O mulţime de denumiri bizare se referă (după părerea mea, evident) la structuri energetice proprii LOR, proprii evreilor ca şi la structuri nouă, celorlalţi – neevrei. Zohar explică într-o amănunţime uluitoare selectarea grupele de gene ADN-EI care au dus la construirea actualului program de inginerie genetică a poporului evreu. Aceste grupe de gene - fragmente ADN-EI, evident corespunzătoere unor structuri materiale ADN, au fost denumite cu litere – actualele litere ebraice, structuri mai mari genetice ADN-EI (mai multe litere) au format nume proprii care denumesc de fapt structuri – variante de structuri genetice în ADN-EI folosite de-a lungul programului. Aceleaşi litere ebraice au fost folosite la scrierea Zoharului, Bibliei şi altor texte, care înţelegeţi au un anume caracter de „viu”. Limbajul ADN în structuri materiale/subtile este folosit în Zohar într-o formă extrem de avansată, fascinantă.

Structuri genetice energetice mai ample includ structuri mai reduse sau foarte mici. Unele dintre aceste structuri mari conţin sau nu anumite structuri mai mici sau variante ale lor notate diferit. Este până la urmă un joc matematic de reuniuni de diferite multimi de elemente, care se învârt de fapt în jurul structurii genetice energetice standard a evreului şi a creatorului său. Alături de aceste noţiuni de anatomie energetică apar alte noţiuni tehnice pe care cu greu putem să le interpretăm, deoarece omenirea nu a ajuns încă la nivelul tehnic de înţelegere a autorilor Zoharului. Toate aceste elemente notate prin cuvinte aparte sunt ”personajele principale” ale Zoharului – carte care urmăreşte şi explică îndeaproape detaliile biblice legate de crearea genetică a poporului evreu.
În Zohar, fiinţa umană este disecată sistematic, capitole întregi şi subcapitole analizând structura energetică a omului.

La conceperea unui program de inginerie genetică, programatorii iau în discuţie nivelul energetic, şi nu pe cel somatic, pentru că, aşa cum am amintit, nivelul energetic este cel de decizie.„Joaca” cu genele are loc în nivelul enegetic informaţional.Componentele de bază ale „materialului” genetic au fost notate cu ... litere. Fiecare literă însă, are mai multe variante, denumind anumite „nuanţe” , variaţii ale unei structuri genetice - adevărate cărămizi genetice energetice. Fac o comparaţie. Avem de exemplu litera „a” care îndeplineşte aceeaşi funcţie într-un cuvânt, indiferent de aspectul ei. Putem scrie această literă într-o multitudine de forme:  a, a, a, a, a, a, a, a, a, etc, funcţia ei va fi aceeaşi, deşi aspectul va fi diferit. Înţelegeţi deja că putem “să construim” un om din litere scrise toate în “Times New Roman” sau toate în “Arial” sau în alte fonturi, dar am putea să-l “construim” din aceleaşi litere scrise în toate fonturile. Dezideratul “scriitorului”, în cazul nostru al inginerului şef extraterestru, constă nu numai într-un limbaj cât mai simplu, fără litere în plus, dar şi în folosirea aceloraşi fonturi în scriere. Mai mult decât atât, putem folosi litere mici sau majuscule, iar chestiunea asta este deja o problemă de funcţie (nume propriu sau început de frază). Şi creatorii programului evreiesc folosesc un cod asemănător atunci când este vorba de limbajul genetic în energie informaţională. Asemenea literelor mari şi literelor mici diferenţiază stucturile energetice proprii LOR menţionând faptul că litera aparţine lumii cereşti BINAH, de structurile energetice ale omului pământean – MALCHUT. Mai mult decât atât, atribuie fiecărei litere un număr de centri energetici corespunzători punctelor de acupunctură şi, prin aceasta, fiecare literă are o valoare numerică definită, ca şi o funcţie în organism. Pe de altă parte, diferenţiază forma literei în funcţie de provenienţă, diverse forme ale aceeaşi litere având valori diferite. Deja din ce v-am spus până acum …şi pare destul de complicat…dar cam ăsta e Zoharul…

Calculatorul ajută enorm la decodarea primară a Zoharului, măcar prin facilitarea unor sinteze în informaţia privind acele noţiuni ciudate. În urmă cu ani de zile, când m-am apucat de decodat Biblia, nişte semne pe carte, adnotări pe margine şi sinteze în caiet mi-au fost suficiente ca să fac o prezentare sintetică. E, cu Zoharul nu mai ţine figura asta. Mărimea şi complexitatea impun munca pe calculator.

Iată doar un mic exemplu, doar ca să vă stimulez să citiţi editia aflată în pregătire, căci nu voi intra acum în profunzimea ediţiei viitoare.
Înprimul volum al Zoharului, capitolul 6 se numeşte „Literele - de Rav Hamnuna Saba” . Mai întâi, este amintit faptul că, înainte să creeze lumea de astăzi, Dumnezeu s-a gândit vreo 2000 de ani ce litere foloseste.Pe rând, fiecare literă se prezintă în faţa creatorului pentru a fi folosită în procesul creaţiei. Pentru fiecare dintre cele 22 de litere ebraice este găsită o motivaţie de a fi sau a nu fi incluse în actualul program. Astfel, literele Tav, Shin, Tzadik, Pei (Ayin), Samech, Nun, Mem, Lamed, Caf , Tet şi Zayin  au fost îndepărtate din viitorul (actualul ) program.

 38.“Litera APEPH a stat afară şi nu a intrat. Cel Sfânt binecuvântat fie El i-a spus: Aleph, Aleph, de ce nu intri să stai în faţa mea la fel ca şi celelalte litere? Aceasta i-a răspuns: Maestre al Lumii pentru că am văzut toate celelalte litere că Te-au părăsit fără nici o binecuvântare. Prin urmare, ce aş putea eu să fac acolo, în faţa Ta? …. Cel Sfânt binecuvântat fie El a spus: Aleph, Aleph, chiar dacă chiar dacă Lumea este creată cu litera Bet, tu ar trebui să fii prima dintre toate literele. Ataşamentul Meu ar trebui să fie exprimat numai de către tine şi toate calculele şi acţiunile oamenilor ar trebui să înceapă cu tine. De accea toate uniunile ar trebui exprimate prin litera Aleph.
În Zohar, totul este cel puţin dual, uneori cu extreme de multe înşelesuri. Dualitatea Zoharului derivă din dualitatea programului de inginerie genetică pe care-l descrie, şi implicit din dualitatea…Torei, pentru că Zoharul, aşa cum am amintit mai sus, nu este decât o analiză amănunţită a Torei. Dar Tora nu este numai GENEZĂ, adică program de inginerie genetică, ci reprezintă însăşi structură genetică chiar şi acesta duală, adică extraterestră şi umană, ca şi tot procesul de transformare a unei structuri în cealaltă.

Asa cum am menţionat ceva mai sus, Zoharul operează cu elemente genetice energetice ce aparţin celor două lumi:pământeană – Malchut şi extraterestră – Binah. După parcurgerea actualei ediţii a PT, vă este clar că elementele genetice pământene din Malchut trebuie compatibilizate şi transformate în elemente genetice proprii lumii extraterestre – Binah. Acest proces are loc în PV. Zoharul ne prezintă amănunţit fiecare detaliu de structură şi funcţie al PV. Pe foarte scurt (urmează a fi detaliat în ediţia viitoare), PV conţine două mari zone denumite …Malchut şi Binah fiecare cu câte 7 camere care prelucrează elementele genetice din lumea pământeană Malchut şi le transformă în elemente proprii Binah. Aceste elemente genetice denumite cu literele alfabetului ebraic au fiecare dintre ele anumite valori numerice pe care eu le atribui centrilor energetici pe care-i conţine fiecare structură. Aceşti centri corespund la rândul lor punctelor de acupunctură.
39. Cel Sfânt binecuvântat fie El a format literele mari superioare – care fac aluzie la SFIRAH AL LUI BINAH şi literele mici inferioare ce fac aluzie la Sfirah al lui Malchut. Şi de aceea este scris Bet, Bet, care se referă la Beresheet Bara şi Aleph, Aleph care se referă la Elohim Et. Primul set de litere Aleph şi Bet sunt litere de sus, din Binah, în timp ce al doilea set a lui Apeph şi Bet sunt litere de jos, din Malchut. Ele sunt toate unite - cele din  lumea de sus din Binah cu cele din lumea de jos, care este Malchut - şi prin aceasta ele se influenţează unele pe altele.

Există litere mari şi litere mici. Literele mari sunt deasupra in Binah, iar literele mici sunt dedesupt în Malchut. Tot ceea ce este jos în MALCHUT este după asemănarea a ceea ce este deasupra – în BINAH, pentru că în BINAH sunt numele cereşti sfinte, sunt desenate – definite doar prin spirit şi inimă , fără nici un fel de limbaj. Şi există nume cereşti în MALCHUT CARE SUNT DESENATE – (definite ) de limbaj şi care au ţintite asupra lor gânduri şi dorinţe (care sunt dirijate de gânduri şi dorinţe).
Vol 12 Tetzaveh 2. Secretul literelor Numelui Sfânt – 22
Este subliniat mai sus faptul că literele - structurile genetice din Malchut - ce provin din viaţa pământeană sunt încărcate de limbaj, de gânduri, dorinţe, instincte, personalitate, memorie, adică de acel 97-98% din încărcătura genetică de funcţie a moleculei de ADN – funcţia de genă –bioundă -holoprogram. Prin procesare în camerele superioare ale PV, aceste litere îşi pierd “limbajul” şi trec în Binah unde devin compatibile cu literele extraterestre care, în acest stadiu, nu conţin altceva decât program morfologic – structural. Prin urmare, operăm în Zohar cu “Tora scrisă” – adică cu analiza structurilor genetice extraterestre şi cu “Tora –vorbită sau Tora –limbaj” – adică, cu analiza elementelor genetice ale poporului evreu.

Elementele genetice energetice - “literele mici” – ale celor ce au respectat LNH intră în procesarea din Malchut - sunt lumea “credinţei”, a Torei vorbite. Genetic, ele sunt foarte bine definite, căci, conform Zoharului, evreul pământean conţine 248 de elemente genetice. Doar în camerele inferioare din Malchut sufletele au formă umană. În camerele superioare sunt “sparte”- descompuse in “litere”care urmează să fie “curăţate” de memoria vieţii pământene, de “limbaj”. O fiinţă extraterestră are însă în final 365 de elemente energetice. Acestea sunt situate de asemenea în Binah. Ideea este metaforizată în versetul de mai jos, în care sufletele din viaţa pământeană şi cea extraterestă sunt comparate cu două oglinzi:
… Cel Sfânt, binecuvântat să fie, îmbracă SUFLETUL ca şi cum ar fi în nori de glorie, ca într-o viziune. În acelaşi mod în care corpul are 248 de părţi, poate fi considerat într-o viziune în 248 de lumini ce se răspândesc înainte, DEOARECE VALOAREA NUMERICĂ A LITERELOR LUI ”BEMAR’AH” ESTE 248. Iar despre el se spune: ” daca se face să fie un profet printre voi, Eu, Hashem, voi face cunoştinţă cu el într-o viziune (heb. Bemara’ah)” (Bemidbar 12:6) iar cu îmbrăcămintea de nori de glorie DESPRE CARE ESTE SPUS: ” şi mă voi uita la ea, astfel încât să ţin minte veşnicul legământ”. Aceasta este oglinda strălucitoare, ”şi vorbeşte-i ca în vis”: aceasta este oglinda (Heb. mar’ah) care nu străluceşte, fiind facută din 365 de lumini, corespunzând valorii numerice de ”yeshenah” (lit. ”somn”), precum în versul: ”Eu dorm” (Shir Hashirim 5:2). O OGLINDĂ, de aceea, este PENTRU SUFLET în această lume, iar cealaltă OGLINDĂ ESTE PENTRU SUFLETUL din Lumea Ce Va Urma, şi ele dau lumină muncii mâinilor Celui Sfănt, binecuvântat sa fie El adică, SUFLETELE. (Pinchas : 31 Două oglinzi - Versul 174.)
sau
Iar secretul lor se află în versul: “acesta este numele Meu pe vecie” (Shemot 3:15). VALOAREA NUMERICĂ A LUI “Yud Hei” şi “ numele Meu” (Heb. shim) redau impreuna 365. “ŞI ACESTA ESTE MEMORIA NUMELUI MEU (HEB. ZICHRI) CĂTRE TOATE GENERAŢIILE” (SHEMOT 3:15). VALOAREA NUMERICĂ A LUI Vav Hei împreună cu zikhri redă 248. Iar vestitorii coboară şi urcă înaintea Lui, proclamând: “Dă onoare asemănării Regelui”, ANUME SUFLETULUI. (Pinchas: 31- Două oglinzi - Versul 175).

Structura PV, pe care nu o discut detaliat în acest capitol (face subiectul viitoarei ediţii) este destul de complicată. Cele 248 de elemente structurale ale organismului din zona Malchut a PV se reunesc cu cele 365 elementele corespunzătoare din zona Binah.Vor fi în final 613 elemente. Acestea corespund atât în Malchut cât şi în Binah unor organe şi sisteme de bază ale corpului omenesc notate cu CESED, GVURAH, TIFERET, NETZACH, HOD, YESOD. Reuniunea de elemente structurale genetice energetice respectă un aranjament spaţial holografic bine definit, care deşi cu formă generală umană, este asemnea unui “tron” (numit în Zohar şi Metatron), cu şase trepte (CESED, GVURAH, TIFERET, NETZACH, HOD, YESOD), fiecare cu câte 100 de elemente. Suma totală a elementelor celor 6 “trepte” (valoarea numerică) este de 600. O parte dintre cele 613 elemente au aspectul de franjuri – brăţări care unesc cele 6 trepte şi astfel valoarea numerica totală a complexului de elemente este de 613. Mai mult decât atât, în cele 4 colţuri ale treptei superioare a tronului, literele au un aranjament spaţial care dau imaginea celor patru fiinţe-îngeri cu cap de vultur, bou, leu şi om numite Michael, Gabriel, Nuriel şi Rafael.

La fel CUM 613 ESTE IMPLICAT IN TEFILIN, tot aşa fiecare precept este Yud Hei Vav Hei, după cum urmează: Yud Hei în el ( în Tefilin), împreună cu "numele Meu" (Heb. shmi) are valoarea numerică de 365, ACESTA FIIND NUMĂRUL PRECEPTELOR NEGATIVE DIN TORAH. Din nou: Vav Hei în el (în Tefilin), împreună cu "Memoria Numelui Meu" (Heb. zichri) are valoarea numerică de 248, ACESTA FIIND NUMĂRUL PRECEPTELOR POZITIVE DIN TORAH. NUMĂRUL TOTAL AL PRECEPTELOR FIIND 613.De aceea, fiecare precept este echivalent cu 613. Iar înţelepţii au învăţat că versul lui Sh'ma Yisrael, ÎNCORPORÂND TEFILIN ŞI FRANJURILE conţine 613 în franjuri, de vreme ce TZITZIT ÎN VALOAREA NUMERICĂ ESTE EGAL CU ŞASE SUTE ŞI CARE ESTE ÎMPREUNĂ CU CELE 13 FRANJURI fac 613. Şi astfel sunt 613 în aspectul lui Tefilin, corespunzând numeric valorii numerice a două litere SHIN şi aşa este în totalitate. (Pinchas : 48. Relatarea lui Sh'ma, Tefilim şi panglici (brăţări) Versul 292)
Structura genetică energetică a corpului uman sau a celui extraterestru poate fi scrisă cu “litere”. Se poate face o “reducţie” - o simplificare a acestei scrieri mai amplă sau mai redusă. În forma cea mai redusă, acestă structură se confundă cu valoarea numerică a literei Vav, care este de 6 – corespunzătoare celor şase trepte ale tronului. Scrierea “standard” redusă a structurii umane este în patru litere şi anume:

YUD HEI VAV HEI.

Iar cele şase trepte ale tronului care este Vav (valoarea numeric= şase), care este Metatron, include patru creaturi vieţuitoare, precum este spus: “iar un mic copil le va învăţa” (Yeshayah 11:6), acelea fiind Michael, Gabriel, Nuriel şi Rafael. Şi Metatron este “ Tronul avea şase trepte” (1 Melachim 10:19), CARE SUNT CHESED, GVURAH, TIFERET, NETZAH, HOD, YESOD, FIECARE DIN ELE FIIND COMPUSE DIN O SUTĂ, însumând şase sute în toate. Tzitzit (lit. “degete”), CÂND SCRIS ÎN ÎNTREGIME, cu doi Yud, are valoarea numeric de ŞASE SUTE. … Iar pe fiecare parte ale celor patru colţuri a îmbrăcaminţii lui se află un franjur CU ECHIVALENTUL NUMERIC DE 600, care împreună cu cele treiprezece verigi, redă 613. (Pinchas: 45 Carul lui Ezekiel - Versul 257)

Iată o altă descriere, care nu vă dă decât o idee asupra diversităţii metaforizării. Elementele “tronului” sunt private din diverse unghiuri, valorile numerice sunt calculate în funcţie de diverse litere ce se iau drept bază de calcul numeric, şi în plus ni se subliniază aspectul holografic al aranjamentului spaţial în care fiecare element conţine imaginea întregului.
… Şi ni s-a spus: Ce este Yud Hei Vav Hei? Este capul Tefilin, şi anume Shin Shin a lui Tefilin, CARE SUNT VIZIBILE PE ELE DIN CELE DOUA PĂRŢI EXTERNE. Cele două Shin au valoarea numerică de şase sute. Shin Shin sunt şase (Heb. shesh) stagii CESED, GVURAH, TIFERET, NETZACH, HOD, YESOD CARE SUNT IN ZEIR ANPIN, UNDE SHIN CEL DREPT ESTE CHESED GVURAH ŞI TIFERET, IAR SHIN CEL STÂNG ESTE NETZACH, HOD ŞI YESOD. Cei doi Shin deţin şapte ramuri, PRECUM SHIN CEL DREPT ARE TREI CAPETE, IAR CEL STÂNG ARE PATRU CAPETE. ÎMPREUNĂ ELE SUNT ŞAPTE CAPETE, SAU ŞAPTE RAMURI. Acestea adunate pâna la treisprezece, dau împreună 613, DEOARECE ŞAPTE RAMURI ŞI ŞASE GRADE SE RIDICĂ LA TREISPREZECE, ŞI VALOAREA NUMERICĂ A CELOR DOI SHIN ESTE ŞASE SUTE. Şi nu există nici un precept care să nu fie echivalent cu întreaga Toră, DE ACEEA ESTE SPUS DESPRE ASTA: "ŞI TOŢI OAMENII PĂMÂNTULUI SA VADĂ CĂ EŞTI CHEMAT DUPĂ NUMELE LUI HASHEM..." (Pinchas: 48 Relatarea lui Sh'ma, Tefilim şi brăţări - Versul 291)

Şi totuşi… mă veţi întreba: Unde este Dumnezeu? Ştiţi deja din Biblie, ca şi din Coran, că Dumnezeu şade …pe tron. Aranjamentul spaţial descris mai sus sub forma unui tron dă elemente de structură care generează aşa-zisa coloană centrală a fiinţei ce are drept bază literele Yud Hei Vav Hei şi este denumită ZEIR ANPIN. Acesta este structura de bază a ”Sfântului Spirit” Dar aşa cum am scris mai sus, cele patru litere pot fi scrise diferit şi au valori numerice diferite în funcţie de literele de care se însoţesc, respectiv de zona în care se află. Mai exact, Yud Hei Vav Hei au valoare de ”Spirit Sfânt” numai deasupra tronului, adică în BINAH, atunci când scrierea lor completă, în zece litere, este însoţită de literele ALEPH (YUD VAV DALET, HEI ALEPH, VAV ALEPH VAV, HEI ALEPH) şi când are valoarea numerică de 45. Această valoare este valoarea numerică a lui ADAM, care a fost conceput în BINAH.
Iar FIECARE DINTRE cele patru creaturi vieţuitoare CONŢINE Yud Hei Vav Hei Adonai, anume un total de opt LITERE pe fiecare direcţie, care este un total de treizeci şi două de litere. Şi sunt treisprezece litere ÎN INIŢIALELE CELOR TREI CUVINTE, Vav Hei Vav, Aleph Nun Yud, Vav Hei Vav, CARE SUNT VAV ALEPH VAV, AVÂND VALOAREA NUMERICĂ DE TREISPREZECE. Iar treisprezece, din moment ce fiinţele superioare şi inferioare sunt incluse în Vav Aleph Vav, PRECUM EXPLICAT DEASUPRA, desăvârşeşte omul, care este Coloana Centrală. PENTRU CELE TREIZECI ŞI DOUĂ DE LITERE ALE LUI YUD HEI VAV HEI ŞI "ADONAI" (DE FIECARE PARTE, ÎMPREUNĂ CU TREISPREZECE VAV ALEPH VAV, SE AJUNGE LA PATRUZECI ŞI CINCI, VALOAREA NUMERICĂ A LUI ADAM (LIT. "BĂRBAT" = 45) (Pinchas: 45 Carul (structura) lui Ezekiel - Versul 262)

Iată o altă formulare – definiţie:
Yud-Vav-Dalet, Hei-Aleph, Vav-Aleph-Vav, Hei-Aleph ARE VALOAREA NUMERICĂ DE 45, CARE ESTE ZEIR ANPIN, a cărui dreaptă este apă şi totodată marea mână, şi anume CHESED sau COLOANA DREPTĂ. Stânga lui este focul, care este mâna puternică, şi anume GVURAH sau COLOANA STÂNGĂ. În Coloana Centrală CARE SE AFLĂ ÎNTRE ELE, Hei este mâna înălţată, şi anume TIFERET, CARE ESTE COLOANA CENTRALĂ, care reprezintă Sfântul Spirit. .. (Pinchas: 46 Cele patru Klipot înconjurând cele patru creaturi vieţuitoare -Versul 272)

Sau o altă formulare:
Despre MALCHUT se spune: "precum aparenţa omului de sus asupra lui Malchut" (Yechezkel 1:26), ANUME FAPTUL CA MALCHUT are forma lui Tiferet, care este Tiferet al omului de sus şi este chemată după numele DE TIFERET, CARE ESTE Yud Vav Dalet, Hei Aleph, Vav Aleph Vav, Hei Aleph. ACESTA ESTE ÎNŢELESUL INTERN AL VERSULUI: "oricare este chemat după numele meu: deoarece eu l-am creat pentru gloria Mea; eu l-am alcătuit; da, eu l-am făcut" (Yeshayah 43:7). DE ACEEA, "precum o aparenţă a unui om de deasupra" este Shechinah, care este precum forma Coloanei Centrale, CARE ESTE TIFERET, cu patru aspecte şi zece Sfirot, care îl alcătuiesc pe om. ASTEA SUNT CELE ZECE LITERE YUD VAV DALET, HEI ALEPH, VAV ALEPH VAV, HEI ALEPH CARE DEŢI VALOAREA NUMERICĂ A LUI ADAM (45). .. Pinchas: 48 Relatarea lui Sh'ma, Tefilim şi brăţări - Versul 287.

Şi iată o ultimă formulare ca să nu vă mai plictisesc, în care litera VAV este integrată în întreaga fiinţă umană – umanoidă din … BINAH. Forma OMULUI - a lui ADAM în care coloana energetică centrală - ZEIR ANPIN, ce defineşte noţiunea de Spirit Sfânt, are valoare numerică de 45 este numai în BINAH. Relaţia literei VAV este analizată în corespondenţă cu organele corpului uman.

Al treilea secret al literei VAV al lui YUD HEI VAV HEI. Această literă este secretul formei omului, adică a lui ZEIR ANPIN, PENTRU CA ÎN EL SE AFLĂ YUD HEI VAV HEI SCRIS COMPLET CU LITERELE ALEPH CARE SE RIDICĂ LA VALOAREA NUMERICĂ A LUI ADAM (OM) ADICĂ LA 45, DUPĂ CUM AM ÎNVĂŢAT .
Am stabilit că această literă, CARE ESTE VAV, CARE FACE ALUZIE LA CELE TREI EXTREMITĂŢI ALE SALE, STĂ PE 12 CARE (STRUCTURI) – CHARIOTS. Fiecare dintre cele 12 străluceşte la fiecare extremitate a literei VAV şi de şase ori 12 este egal cu 72. Atunci când împărţim la trei, sunt 24 de structuri (care),  pentru că trei ori 24 este egal cu 72. În această literă este inclusă expansiunea formei omului, corespunzând braţelor, care sunt CHESED şi GVURAH, picioarele care sunt NETZACH şi HOD şi trunchiul care este TIFERET şi YESOD. Sunt 24 de ramificaţii în braţe, 24 în picioare şi 24 în trunchi (tors), după cum deja am învăţat, dar toate sunt ascunse în trunchi care este TIFERET, şi corpul stă în toate cele TREI de 24. Toate cele 24 de care (structuri) sunt incluse în corp şi pentru că toate sunt incluse în el VAV expandează odată, adică este O LINIE CARE LE INCLUDE PE TOATE.
Tetzaveh : 2. Secretul literelor Numelui Sfânt -versul 28.
Totalitatea elementelor energetice care se reunesc în Binah este de 613 + 45= 658.
Cele şapte camere ale lui MALCHUT al lui ATZILUT când regele –ZEIR ANPIN este unit. Şi când acesta (ZEIR ANPIN) se roagă împodobit cu toate aceste coroane face să se unească ZEIR ANPIN cu MALCHUT care devin împreună şi încoronaţi de deasupra. Şi totul devine o unitate aşa cum este potrivit, şi numele Celui Sfânt , binecuvântat să fie El – MALCHUT, este decorat din toate părţile deasupra şi dedesupt şi devine una cu ZEIR ANPIN. …Vol 12. Vayakhel –11 – 149.

Elementele din Malchut, diferite ca număr şi formă, conţin şi ele YUD, dar sub altă formă şi anume …yud. În Yohar există o comparaţie de mărime între structura sufletului uman şi a celui extraterestru, în comparaţia dintre măslină şi ou:
CREDINCIOSUL SHEPHERD i-a spus: Bunicule, deţii asemănarea lui, ŞI ANUME CEA A BUNICULUI ÎNSUŞI, CARE ESTE SECRETUL LUI CHOCHMAH, ESTE FORMA GAZDEI CE RUPE PÂINEA, care este Yud Vav Dalet, Hei Aleph, Vav Aleph Vav, Hei Aleph, A CĂRUI SUMĂ NUMERICĂ ESTE 45, CARE ESTE SECRETUL LUI CHOCHMAH (CHET CAF MEM HEI), ALE CĂRUI LITERE PRONUNŢĂ, KOACH (LIT. PUTERE - CAF CHET) DIN MEM HEI, care este omul, CARE ESTE MEM HEI ÎN VALOAREA NUMERICĂ. EL ESTE din Carul suprem (STRUCTURA ENERGETICĂ SUPREMĂ), a cărei faţă, ANUME CHOCHMAH, este Yud Hei Vav Hei SCRIS ÎN ÎNTREGIME CU LITERELE ALEPH, VALOAREA NUMERICĂ ECHIVALENTĂ CU CEA A LUI MEM HEI. Iar din această cauză, Vav este pâinea, acolo fiind DOUĂ PÂINI, cei doi Hei, şi cantitatea EMANAŢIEI, precum a fost predat, este de mărimea unei măslini şi de mărimea unui ou. Şi am învăţatat deja în care nume este o măsură precum o măslină, şi ANUME ÎN YUD, dar învăţămintele ne spun: Unul nu face precepte la grămadă, CI FIECARE PRECEPT TREBUIE SĂ FIE DE SINE STĂTĂTOR. Aici la fel, nu dăm două cantităţi literei YUD, căci AMÂNDOUA măsurile, cea de măslină si cea de ou, AR TREBUI SĂ FIE YUD, însă există două alfabete, UNDE ALFABETUL LARG ESTE IN BINAH IAR CEL MIC ESTE ÎN MALCHUT. DE ACEEA, există un Yud superior şi unul inferior. Yud CARE APARŢINE LUI Yud Hei Vav Hei ieste YUD superior CARE ESTE SECRETUL LUI CHOCHMAH DE SUS, în timp de Yud din Adonai este un YUD mic, CARE ESTE SECRETUL LUI CHOCHMAH DIN STÂNGA. Iar aceşti doi YUD, unul de mărimea unei măsline, ANUME YUD CEL MIC DIN ADONAI, iar celălalt este de mărimea unui ou, ANUME YUD DE SUS DIN YUD HEI VAV HEI. Iar ei sunt secretul lui 'Yud' Aleph Hei Dalet Vav Nun Hei 'Yud', ANUME COMBINAŢIA LUI YUD HEI VAV HEI ŞI ADONAI, UNDE INIŢIALA YUD ESTE SECRETUL DE MĂRIMEA UNUI OU, IAR YUD CEL FINAL ESTE SECRETUL DE MĂRIMEA UNEI MĂSLINI. Bunicul a venit şi l-a sărutat.
Pinchas: 90 Mărimea măslinei şi de mărimea oului - Versul 611.

Şi ca lucrurile să devină şi mai complicate, beneficiem de informaţii privind diverse valori ale literei YUD. Astfel Yud Hei Vav Hei coloana centrală a omului poate fi scris complet în BINAH cu litere ALEPH, şi atunci are valoare numerică de 45, ca a lui ADAM, sau poate să fie scris complet cu litere YUD, şi atunci are valoare numerică de 63 – care este valoarea numerică a omului primordial, sau poate să fie scris complet cu litere HEI, ca în MALCHUT, atunci când are valoare numerică de 52.
Iar cu aceşti trei Yud DIN VALOAREA NUMERICĂ - NUME LITERE- DE 63 permite ca versul să fie stabilit în tine: "El să fie slăvit şi preamărit, şi să fie foarte înalt" (Yushayah 52:3). "FOARTE (Heb. ME'OD) ÎNALT" SE REFERĂ LA YUD HEI VAV HEI A VALORII NUMERICE DE 45, care este valoarea numerică a lumii me'od (Mem Aleph Dalet), care este aceeaşi cu omul (Heb. adam - Aleph Dalet Mem), 45, şi de fapt literele cuvântului "foarte" sunt aceleaşi cu cele ale cuvântului"om", scrise într-o ordine diferită. "El să fie slăvit" este în cele patru feţe ale leului, CARE ESTE CHESED CE SE RIDICĂ DIN CHOCHMAH, care este secretul lui "Hashem binecuvântat să fii" (Bemidbar 6:24), ACESTA FIIND SECRETUL DIN YUD HEI VAV HEI PRONUNŢAT ÎN ÎNTREGIME CU VALOAREA NUMERICĂ DE 72, ASTFEL: YUD VAV DALET, HEI YUD, VAV YUD VAV, HEI YUD: CARE ESTE VALOAREA NUMERICĂ A LUI CHESED, IAR ACEASTA ESTE CHOCHMAH CEA DREAPTĂ (DIN PARTEA DREAPTĂ). "şi premărit" se află în cele patru feţe ale boului, CARE ESTE GVURAH CE SE RIDICĂ LA BINAH, anume: "Hashem (îl) ridică" (Bemidbar 6:26), IAR ACESTA ESTE BINAH ce stâng. "şi să fie foarte înalt" este "Hashem facându-şi faţa să strălucească" (Bemidbar 6:25), CARE ESTE ZEIR ANPIN, ŞI ESTE în mijloc, ŞI ESTE YUD HEI VAV HEI, PRONUNŢAT ÎN ÎNTREGIME CU VALOAREA NUMERICĂ DE 45. Iar acesta este Yud Vav Dalet, Hei Yud, Vav Aleph Vav, Hei Yud, CARE ESTE YUD EI VAV HEI PRONUNŢAT ÎN ÎNTREGIME CU VALOAREA NUMERICĂ DE 63, este "Hashem îsi ridică înfăţişarea către tine şi-ţi dă pace" (Bemidbar 6:26). Cel de-al patrulea Yud Hei Vav Hei, ANUME, CEL CE ESTE UMPLUT CU HEI-uri DE VALOAREA NUMERICĂ DE 52 ESTE MALCHUT, IAR ASTA este: "Iar ei să pună numele meu asupra copiilor lui Israel: şi eu îi voi binecuvânta" (Bemidbar 6:27), DEOARECE MALCHUT ESTE NUMIT "NUME".
Pinchas: 94. Trei Yud în Yud Hei Vav Hei pronunţaţi în întregime cu Yud cifrându-se la 63 - Versul 647.

Concluzia este că evreii - “ copiii lui Israel” – evreii de pe Terra au pe Terra, ca şi în MALCHUT, o coloană centrală de 52 de elemente.

Dar… ce este cu aceste coloane: coloana dreaptă – Chesed, coloana stângă Gvurah şi coloana centrală – Tiferet?

Dacă privim hărţile de acupunctură,traseele celor 12 meridiane de acupunctură pereche – bilaterale ce încep fie de la degetele de la mâini, fie de la degetele de la picioare, au aspect grosier de coloane laterale. Mai mult decât atât, cele 12 meridiane laterale sunt cuplate bilateral două câte două - câte două meridiane Yang şi câte două meridiane Yin, organizând fluxurile longitudinale energetice, câte 6 de fiecare parte – denumite cele 6 axe energetice sau cele 6 nivele energetice, 3 Yang şi trei Yin, ca în figura de mai jos.


Cele două coloane laterale –„mănunchirile” celor 12 medidiane de acupunctură bilaterale sunt strâns legate energetic de coloana centrală energetică (meridianele centrale Ren-Mai şi Du-Mai) şi chiar şi între ele.


 Vol. 12 Tetzaveh cap 11. /94.... Copiii lui Israel produc (scot) devreme din SHOFAR (instrument muzical antic din corn de bou, folosit de evrei in scopuri religioase) un sunet care este o combinaţie de foc, apă şi aer – şi anume COLOANA CENTRALĂ CARE ESTE COMBINAŢIA CELOR TREI COLOANE. Ele devin una, care răsare şi loveşte acea pietră preţioasă colorată în acele trei culori care sunt alb, roşu şi verde, care reprezintă cele trei coloane combinate in acest sunet...
Am remarcat mai sus faptul că punctele de acupunctură – centri energetici – emit semnale sonore.De fapt orice moleculă organică emite semnale acustice. Legăturile dintre cele trei coloane sunt intrinsece, căci materia şi energia din noi sunt parte dintr-un întreg.
Fiecare dintre coloane are o anumită valoare numerică ce ţine de numărul de „pietre preţioase” – centri energetici - pe care le conţine ca şi în funcţie de literele (structuri genetice în ADN energetic informaţional) din care este formată, fiecare literă având o anumită valoare numerică.

Să vedem cum arată coloanele laterale ale standardului zeilor evreilor:

Există 613 porunci (centri de comandă) în aceste flori de crin care reprezintă părţile corpului ce aparţin celor două laturi (coloane) conform secretului „Hashem trebuie să fie unul singur, iar numele Lui –Unul”. Printre ele se înalţă acel aur care răsare dintre ele. Oriunde ar fi aceste flori de crin, aceasta este unificarea părţilor corpului ce aparţin celor două laturi care ascensionează spre coroana de aur ce răsare dintre ele. Acesta este secretul mărului (pom) ce răsare dintre copacii pădurii şi a crinului printre spini... VOL. 22 -1 VAETCHANAN CAP. 9 /66.

Ştim bine acum că punctele de acupunctură, veritabili centri energetici, emit lumină. Textele chinezeşti şi în general orientale le descriu la fel. Interesant este că aceste puncte bilaterale ale celor două coloane laterale sunt în număr impar - 613. De fapt, nici nu este aşa de ciudat, căci fiecare punct este în legătură cu organe şi funcţii, iar corpul omenesc este asimetric, având o inimă, un ficat, un pancreas, doi plămâni asimetrici etc. Dar... această structură este în BINAH.

Să vedem acum ce surprize ne oferă coloana centrală (meridianele chinezeşti principale mediane Ren Mai –anterior - 24 puncte + Du Mai - posterior- 28 puncte = 52 puncte).


Aceste două meridiane alcătuiesc “mica circulaţie energetică”, dar funcţia lor este extrem de importantă căci, pe lângă legăturile directe cu organele vitale, meridianul Ren Mai situat anterior Yin–controlează ansamblul energiei Yin şi a meridianelor Yin, iar Du-Mai - situat posterior –Yang - controlează ansamblul energiei Yang şi a meridianelor Yang. Tradus în termenii Zoharului, coloana centrală (Ren Mai +Du Mai) controlează energetic coloanele laterale, fiecare meridian (RenMai sau Du Mai) câte jumătate din energia fiecărei coloane sau altfel spus, Ren Mai controlează cele 3 axe energetice Yin de fiecare parte, iar Du Mai controlează cele trei axe energetice Yang bilateral.





Fiecare centru energetic de pe părţile laterale are legături cu coloana centrală, care practic se naşte din canale energetice complicate ce pornesc din zonele laterale. După intrepretarea mea, Hashem reprezintă structurile energetice aparţinând coloanelor laterale. Coloana centrală este „născută”, se dezvoltă între şi din coloanele laterale, are legături intrinseci cu ele.


Iată alte formulări:
Vol. 19 Balak – cap 44 - 437. Când Regele care este Zeir Anpin se cuplează cu Matron care este Malchut, această coroană este ridicată şi se aprinde pe capul lui Matron prin aceasta înţelegându-se faptul că activităţile menţionate mai sus au loc numai când Zeir Anpin (coloana centrală) se uneşte cu Malchut (coloanele laterale). Apoi o coroana mai înaltă coboară spre Zeir Anpin (coloana centrală – nota autorului) care este împodobită de jur împrejur cu pietre preţioase şi lumini şi flori.Ea este echipată cu şase cercuri (şase chakre energetice – nota autorului) spre cele şase capete ale lumii care sunt purtate de către cele şase aripi ale vulturului. Cincizeci de struguri înconjoară această coroană încrustată de către Ima de sus, Binah. Ei sunt împodobiţi cu pietre preţioase ale căror culori sunt alb, roşu, verde, negru şi purpuriu, cu 613 lumini spre fiecare şi în toate direcţiile.






Sau o ultimă formulare:
49. Ki Tetze cap 8.
53. Acesta este ”Este numele Meu” ”Yud-Hei”, „pentru totdeauna şi acesta este numele meu comemorativ (ancestral), Vav-Hei”. Shmi plus Yud-Hei au valoarea numerică 365, şi Zichri plus Vav-Hei au valoarea numerică de 248. Toate împreună au valoarea numerică 613, care denumeşte cele 613 cele 613 porunci (centri de comandă) date copiilor sfinţi astfel încât ei vor avea parte la numele Lui. Acesta este înţelesul expresiei „pentru partea lui Hashem în poporul Lui“


Practic, explicaţia de mai sus este foarte simplistă, schematică, în fapt controlul energetic, relaţia dintre meridiane, energii, centri energetici şi organe - structuri somatice, fiind extrem de complicată atât în Zohar, cât şi în detaliul şcolilor asiatice de acupunctură.
Am explicat pe larg în carte că evoluţia genetică a fiinţelor extraterestre se face spre simplitate genetică. Geneticienii programului evreu au făcut un salt în evoluţia genetică artificială prin simplificarea structurii coloanei centrale din Binah. De fapt, această coloană centrală – care conţine cele două meridiane principale mediane – cu cele 52 de puncte, este cel mai greu de simplificat, căci aici se regăsesc toate chakrele, toţi centri principali energetici. Reducţia a fost importantă, de la 52 de puncte la 45 de puncte, şi s-a făcut pentru prima dată la fiinţa de laborator ADAM. Nu ştim dacă şi restul „zeilor” ce au avut programe de inginerie genetică (în India, China, Egipt, Dacia, Mesopotamia, etc) au o astfel de simplificare a coloanei centrale de 52 de puncte – centri energetici.
Am convingerea că organizarea holografică a fiinţei vii deţine reprezentate toate punctele - centrele energetice prezente în Binah, ca şi pe cele cele din Malchut. Aceasta înseamnă că în lumea pământeană – echivalentă MALCHUT, toţi evreii au o coloană centrală de 52 de puncte.

Din Pekudei afăm:
VOL 13 Pekudei 39. "Aceasta este Tora jertfei arse"
Rabbi Shimon a spus: Am studiat versul ”Hashem, Tu prezervi omul şi bestia” (Tehilim 36:7). Ofranda de om vine cu siguranţă din partea omului, ANUME, STUDIUL TOREI SI RUGĂCIUNEA, iar cea a bestiei vine din din partea bestiei, ANUME, SACRIFICIUL PE ALTAR. De aceea, ca urmare este scris ”dacă oricare om dintre voi aduce o jerftă” (Vaiykra 1:2); cu siguranţă aceasta se referă la un om, a carui sacrificiu este cel al TOREI SI A RUGĂCIUNII, pentru a lega nodul in cinstea secretului omului, CARE ESTE ZEIR ANPIN, IN SECRETUL LUI YUD HEI VAV HEI CU VALOAREA NUMERICĂ 45, VALOAREA NUMERICĂ A OMULUI (ADAM), după care SĂ FIE SACRIFICAT PE ALTAR PENTRU A URCA CĂTRE MALCHUT, SECRETUL LUI YUD HEI VAV HEI DE 52 CA VALOARE NUMERICĂ, VALOAREA NUMERICĂ A BESTIEI (HEB. BEHEMAH). ”Al vitei” (Ibid.). Totul se află în secretul omului şi al bestiei, precum am spus, acesta este motivul secret care necesită ambele sacrificii: de om şi de bestie. Veniţi să vedeti: Când Cel Sfânt, binecuvantat să fie a creat lumea, El i-a creat astfel, om şi bestie.
Iată o altă formulare asemănătoare, care întăreşte ideea că in viaţa pământeană absolut toţi copiii lui Israel sunt consideraţi bestii de către creatorii programului:
Secretul chestiunii este că aşa cum un bărbat poate avea un număr de cai, aşa cum tot Yisrael-ul sunt fiii lui Adam; SECRETUL VALORII NUMERICE LUI YUD HEI VAV HEI, PRONUNŢAT ÎN ÎNTREGIME CU ALEPH, CARE SE RIDCĂ LA VALOARE NUMERICĂ A LUI “ADAM”. DEOARECE SUFLETELE LUI YISRAEL SUNT DESCENDENŢII LUI ZEIR ANPIN ŞI MALCHUT. Şi fiecare fiu trebuie să fie ca un cal şi ca o bestie îngreunată de povară pentru al său tată, şi să-i fie supus. Acest secret este exprimat astfel: “Hashem, Tu conservi Omul si bestia” (Tehilim 36:7). DEOARECE POPORUL LUI YISRAEL reprezintă copiii lui Adam, CARE ESTE YUD HEI VAV HEI CU VALOAREA NUMERICĂ DE 45. Şi ei (copiii lui Israel) se fac (devin) ei înşişi ca o bestie sub el (comparativ cu Adam).
(Pinchas : 9 - Curcubeul Versul 44)
Mai clar decât atât, nici că se poate!

Conform Zoharului, evreii compatibili genetic cu creatorii lor conţin 4 „litere” (structuri genetice standard ADN-EI) denumite YUD-HEI-VAV-HEI, iar coloana centrală este asimilată literei VAV. Coloana centrală este cea care dă denumirea de – Spirit Sfânt. Coloana centrală este cea care defineşte apartenenţa fiinţei la cele două categorii: oameni - în BINAH sau bestii – în MALCHUT.
Putem acum să calculăm valoarea numerică – marca genetică a FIINŢEI DIN BINAH: 613+45=658

Zoharul urmăreşte arborele genealogic al întregului program de inginerie genetică al poporului evreu de la Adam , până la Iacob – capul de serie genetică al evreilor.

Cartea specifică valorile numerice ale nodurilor genetice importante. Adam a fost prima fiinţă cu coloană centrală cu valoare numerică de 45. Avram, Isaac, Iacob şi încă vreo câţiva până la Iacob, toate fiinţe de laborator, au avut coloană centrală de 45 puncte. Nodurile genetice importante, fiind fiinţe de laborator, au avut arhitectură genetică simplă: Avram – valoare numerică 248, Isaac - valoare numerică 208, Pinchas – unul dintre rabinii care au avut implantat şi au scris Zoharul – valoare numerică 208 (fiinţă de laborator), etc.

666 este format din 614+52, adică numărul imediat superior lui 613 –valoarea numerică a coloanelor laterale în programul genetic al poporului evreu + coloana centrală standard a întregii omenirii (inclusiv a evreilor) de 52 de puncte. Teoretic, marca genetică a evreilor în MALCHUT ar trebui să fie 613+52=665. Altfel spus, 666 reprezintă minimul de incompatibilitate genetică cu programul evreu.
Preceptele Torei sunt toate părţi şi ramificaţii ale secretului ceresc, şi când toate sunt unite şi devin un întreg, toate se ridică spre a deveni un singur loc.Secretul Tabernaculului aste acela că este compus din ramificaţii şi organe în secretul omului asemănător preceptelor Torei pentru că preceptele Torei sunt toate în secretul omului, care însemnă bărbat şi femeie, care este ZEIR ANPIN şi NUKVA. Când acestea se unesc, devin un întreg care este în secretul omului, CARE ESTE SECRETUL LUI YUD HEI VAV HEI SCRIS ÎN ÎNTREGIME CU LITERELE ALEPH, CARE REPREZINTĂ VALOAREA NUMERICĂ A LUI 'ADAM'. Dacă cineva care ar da la o parte chiar şi numai un precept al Torei, ar fi ca şi când ar diminua imaginea Credinţei, care este MALCHUT, PENTRU CĂ TOATE RAMIFICAŢIILE SUNT ÎMPREUNĂ ÎN SECRETUL OMULUI. De aceea totul se ridică (se adună) în secretul unităţii.
Trumah: 65- Tabernacul - mai mult decât cu zece cortine – vers 666- ZOHAR
Ce ne spune acest vers? Elementele Torei –acele 658 de elemente din Binah sau 665 de elemente din Malchut reprezintă un standard genetic. Lipsa unui element duce la ciuntirea structurii genetice. Dar adăugarea unui element? Raman la părerea că programul de inginerie genetică al poporului evreu este cel mai avansat în simplitate genetică. Întâmplător, versetul de mai sus, atât de important, are chiar numărul 666. Întâmplător?

Observăm că şi valoarea de 613 pentru coloanele laterale corespunzătoare celor 12 meridiane de acupunctură pereche este mai mică decât oricare dintre valorile orientale calculate mai sus (variaţie asiatică de la 618 la 626), ceea ce înseamnă o reducere maximă a structurii genetice energetice.
Celelalte marci genetice variază numeric cel puţin de la 670 (618+52) la 678 (626+52).
Tot Zoharul ne spune într-un capitol intitulat “tipuri de impuritate” că pe Terra există 125 de variante genetice umane, toate cu un canal central de 52 de puncte. În mod sigur, fiecare „număr de om” (marcă genetică) are mai multe subvariante genetice.
Am învăţat că 125 de feluri de impurităţi ce au coborât pe pământ vin din partea Şarpelui cel puternic şi cele mai mari 27 dintre ele ţin de unirea femeii cu acesta... Sanctuarul lui Hashem a fost pângărit de păcatele omului.
VOL 15 Acharei Mot 71. Feluri de impuritati

Toate mărcile genetice cu valoare numerică egală sau mai mare de 666 reprezintă din punctul de vedere al supercivilizaţiei extraterestre a programatorilor evreilor mărci genetice incompatibile cu EI. Dar... chiar şi evreii până la intrarea în PV sunt consideraţi bestii.
Ştim bine din toate celelalte texte vechi şi din mitologii că restul programelor de inginerie genetică au avut loc sub semnul Şarpelui. De la Şarpele cu Pene - Quetzalcoatl din America Centrală, până la dragonii Asiei, şerpii Indiei, cobra tămăduitoare a Egiptului antic, şarpele Mesopotamiei, şarpele cu nouă codiţe păzitor al casei din Dacia, avem de-a face cu „şerpi – zei” pe toate continentele Terrei, inclusiv în Australia şi in Africa.Să fie aparenţa de lungime mai mare a coloanei centrale de 52 de centri energetici la baza denumirii de şerpi pentru zeii celorlalte rase? Oare ceilalţi zei au o reducţie de coloană centrală în „BINAH-ul” lor?

Conform tradiţiei sanskrite, Şarpele Kundalini este un canal energetic ce porneşte de la baza coloanei şi urcă cranial printre (prin) chakre. Este canalul care echilibrează energia organismului şi integrează fiinţa în mediu şi în Univers.
 


În multe locuri ale teritoriului geto-dacic apare inscripţionat 666 sub forma "SSS" sau "CCC" - 6 grecesc sau VIVIVI - 6 latin. Astfel de locuri sunt complexul de la Sarmisegetuza, opaiţul de la Drobeta, o placă de marmură de la Tomis, o placă de marmură de la Tetovo (Macedonia).
Legătura dintre codul numeric 666 şi geto-daci este usor deductibilă din "rugamintea unei femei gete" găsită la Tomis. Strălucitoare, Curată, Măreaţa doamnă, Sunt credincioasă. Sunt cu trei de şase. Dar atât te rog, Cândva să mă ajuţi Să renasc. Decodarea textului este simplă: Zeule, sunt compatibilă genetic cu tine; mai mult decât atât, deţin "numărul de om", codul numeric al mărcii genetice 666; este aproape sigur că mă vei reîncarna într-o fiinţă extraterestră. În concluzie, codul numeric 666 codifică marca genetică a geţilor sau şi a geţilor.
Asta înseamnă, în acord şi cu cele scrise anterior în “Programul Terra”, că în afara programului ce a vizat poporul evreu, programul de inginerie genetică desfăşurat în Dacia a fost unul de calitate excepţională. Excluzând programul ce a creat poporul evreu, 666 reprezintă cel mai mic „număr de om” de pe Terra.
Din punct de vedere practic, un om este foarte uşor de evaluat genetic. Aparate simple, respectiv detectoarele de puncte de acupunctură, pot determina numărul de puncte.
Teoretic, se pot redesena hărţile energetice specifice fiecărei rase umane. A practica acupunctură tradiţională chineză sau japoneză pe un european poate implica o anumită marjă de eroare. Astăzi există tehnica necesară redesenării acestor hărţi.
Problematica dezbătută în acest capitol o veţi găsi disecată amănunţit în ediţia viitoare a Programului Terra.
Cele scrise mai sus au legătură, cu ştiinţa, cu textele vechi, cu decodari fascinante, şi nicidecum cu aberaţiile sectelor “sataniste”, care n-au înţeles nimic din esenţa vieţii şi a valorilor umane, în general.
Aceasta este decodarea mea pentru numărul 666 realizată în octombrie 2008.
Decodarea anterioară a suferit o rectificare, după cum se vede.
În ediţia viitoare a cărţii, aflată deja în pregătire, veţi avea parte de multe alte surprize de acest gen, ce vor facilita o înţelegere superioară a PT. Pană atunci, să auzim numai de bine!

Pe curând!

Toni Victor Moldovan
1 noiembrie 2008


Bibliografie selectivă:
The Zohar - în traducerea Rav Shimon bar Yochai- Kabbalah Learning Center - The 2003 Revised Edition






P.P. Gariaev, M.J. Friedman, and E.A. Leonova- Gariaeva - Crisis in Life Sciences. The Wave Genetics Response. - http://www.emergentmind.org/gariaev06.htm
C. Ionescu –Târgovişte – Teoria şi practica acupuncturii moderne –Editura Academiei Române 1993
Toni Victor Moldovan – Programul Terra – Un atentat extraterestru asupra omenirii – Editura Conexiuni – Sibiu 2001
http://www.acupuncturetoday.com/mpacms/at/article.php?id=30035
http://www.prahlad.org/pub/bearden/scalar_wars.htm
http://www.twm.co.nz/ind3.html
poze:
http://www.discover-eleuthera-bahamas.com/images/acupuncture-chart-dr.-bacchus.jpg http://www.chronic-pain-haven.com/Acupuncture-Chart.gif
http://kingsenterprises.com/images/ChakraOne.JPG
http://www.rickrichards.com/chakras/chakra_man1.jpg http://www.3rdeyeguidance.com/chakra/chakraside.jpg
http://www.indianetzone.com/1/images/493_kundalini_chakras.jpg
http://content.answers.com/main/content/wp/en/d/d9/YaxchilanDivineSerpent.jpg
http://www.dancingshakina.com/chakra_dragon_new_exp.jpg
http://www.heartofhealing.net/images/Kundal1.gif
http://www.lingshu.org/img/ren_trasp.gif

10 comentarii:

  1. Doar ce am inceput sa citesc Proiectul Terra pe care-l gasesc fascinant si-mi raspunde la multe indoieli pe care le-am avut pana acum despre doctrinele invatate de la societatea romaneasca. Ma bucur ca am dat peste acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine l-a creat pe Dumnezeu?
    Care este adevarul despre numarul 666?

    Dumnezeu: Constiinta infinitului [Actualizat: 02.04.2012]
    http://foc-in-agora.blogspot.de/

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,
    Am gasit gresita exprimarea in mW a rezistentei electrice a punctului de acupunctura.
    "rezistenţă electrică scăzută – 20-250 mW" Rezistenta se masoara in ohmi (omega).
    In 2008 mi-ai trimis link-urile cu Gariaev si-ti multumesc pentru ele.Astept cu nerabdare ultima editie a PT.
    Cu drag, Mihail, Valcea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Concertul a fost al trupei Genesis, nu-i asa? Phil Collins nu a fost coleg de trupa cu Jon Anderson in cadrul Yes, parca !

    RăspundețiȘtergere
  5. 666 are legatura cu CARBONUL, din cate stiu cu C7 in mod special de care nu se prea stie mare lucru, (6 protoni, 6 neutroni, 6 electroni),exista ceva teorii dar putini le iau in considerare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu pot decat sa spun...jos palaria! Fascinata de fenomenul OZN, v-am cumparat, prin anii '90, cartea Programul Terra..., nestiind ce surpriza de proportii voi avea citind-o. Primul efect, un an de zile nu m-am mai putut ruga, considerandu-ma tradata ca om, ca si crestina, ca iubitoare de Dumnezeu. Mai apoi, am mai meditat... si mi-am spus:cu ce sunt eu mai presus de animalele care le sacrificam zilnic pentru a le folosi energia? De ce sa nu inteleg ca si eu sunt ''un container de energie pentru zei''(vorbele lui Ion Hobana)? Cartea am imprumutat-o unui prieten, emigrat intre timp, si am ramas fara. ea. De curand, mi-a trecut prin prin cap sa va caut pe internet si am dat peste acest blog, din pacate abandonat de d-voastra. Mi-ar fi placut sa dialogam, sa va intreb, de ce totusi, daca ei sunt atat de cinici, ne-au mai "inoculat" in ADN, sentimentul de iubire, mila, atat timp cat,se pare, ei nu simt astfel pentru noi si cred ca nici intre ei? Ce rost ar avea? Ce rost mai are atunci, influenta limbajului "bun" aspra ADN-ului material? Ce conteaza sa fim sanatosi, sa traim mult ,sa impartim iubire, sa iubim aproapele ca pe tine insuti,etc etc, daca totul se reduce la LNH? Destinul, Karma, steaua sub care te nasti, rugaciunile pentru iertarea pacatelor, pocainta, milostenia, atatea si atatea, pentru ce ne-au fost date daca lor nu le foloseste la nimic? Bref, de ce trebuie sa fim mai "umani" ca sa putem ascede la contopirea cu un Dumnezeu? Din tot ce am citit scris de d-voastra(vorbesc numai despre opinia d-voastra strict) cu siguranta trebuie sa fim puri nu numai genetic dar si spiritual.Atunci nu si ei sunt buni, iubitori milosi, etc? Nu stiu daca veti citi vreodata ce am scris pe acest blog abandonat.Pacat ca ati facut asta, indiferent de motiv, trebuia sa tineti cont de cei care va admira si va inteleg teoriile si sa ii ignorati pe fanatici sau rau intentionati.Am sa incep sa va recaut in librarii! Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  7. Inima subtila nu este verde ci galben-aurie! Oamenii au inglobat informatie alterata cu buna stiinta. Va recomand sa cautati pe google "Revelatia Luminii prin Adevarul inimii subtile" urmat de articolul "Marul discordiei dintre Adam si Eva" scrise de mine.

    RăspundețiȘtergere
  8. E nevoie de o anumita intelegere a subtilitatii universului in care traim.Fiecare fiinta cu ADN alearga dupa posesiune si desfatare si traducerea mea simplista a 666 face referire la focul launtric,focul dorintei,focul mistuitor care te consuma din interior spre exterior exact ca o baterie.>>Focul_fura_facerea/adica se autoconsuma.A fura e modul de a spune ca nu poti controla excesele ele vin prin surprindere exact ca un hot,ca o explozie.Facerea este intreaga creatie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tony...ceva in genul asta gindesc si eu dar...am combinat ce ai scris tu cu ce a scris Corrado Malanga si am obtinut o imagine mai completa....cu mai multe raspunsuri...

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua !
    A se citi în acest sens și cărțile și articolele scrise de domnul Dan Olaru Mirahorian !

    RăspundețiȘtergere